20.9.08



penatnyer la iii suamiku ini...x sempat-2 nak mandi terlelap terus kat ruang tamu..ishh-2..cian dia...huhuhu...org puasa laa katakan..hehehe(ampun yer bang)

DaNI DeMam...uishh...

erm..mlm tdi tetiba jer badan dani panas..uishh risau di watnyer..apa lagi..bertampal lahh dahi dani ngan coolfever..adoii..cian dani ibu...tp nasib laa dia x meragam nk tdo..alhamdulillah...bgn pg...mandikn dani..terus bwk g klinik penawar(biasa bawak klinikk mesra tp tutp lak ari nie)..hehe..jumpa laa dr syed...erm..leh tahan gak dr nyer..hansem..hehehe...tp agak lembut sikit gayanya...huhuhu...so harap sgt demam dani cepat kebah...huhu..dani ibu cepatt sembuh nyer sayang...ibu sayangggg dani...muuaahhh...

19.9.08



berginalah gayanya darwisy tdo...hehehe..mimpi enak2 yer manja...muuuaaahhh
muka darwisy nk tido tp paksa mata tu berjaga gak..jenuh dh pujuk tdo x mau gak..tah apa sonok sgt berjaga..huhuhu..(susah bebenor nk tidurkan darwisy)

hATI sUSah ARRR...

18.9.08

uishh..bila pikir nk raya je susah hati..huhuhu..mau xnyer..umah nk kemas lagi...kuih raya x li-li lagi..(bukan nk wat..hehehe)...yg paling petingnnya..kena balik kg hubby..adoiii lagi laa susah hati...huhuhuhu..ye laa...balik kg dia..sowang pun x kenal..pastu pikir nk tdo lagi..tahu2 je laa..kampung kan byk HANTUUU...huhuhu..takutnyaaa....(zaman skrg masih ada hantu aper..)..harap2 kat sana nanti segala2nya berjalan lancar..uishh susah tul laa kan kawen ni kekadang..bila bab raya jer semua pasangan pun susah hati..tul tak??...huhuhu...mula la semua pun buat sesuatu kat pasangan masing2 coz nk pujuk lik kg masing2...hehehe..masa ni laaa nk tahu sape teror pujuk...hehehuhuhuhahahaha....

SEl@mat P@gi...

hehehe...bermula hari baru,muka baru..hehe..dh start lik keje dh..semlm cuti..ibu d'd pun cuti laa gak nk sentuh blog nie..hehe..sebelum mulakan keje yg agak bertimbun nie..nk gak penuhkan blog ni dulu..hehehe..harap2 hari ni xde laa pape berlaku..kang sat lagi bos ada meeting so leh arr ibu d'd menyiapakan apa yg patut tanpa ada gangguan..huhuhu..almaklumlah 'bos'ni suka suh wat keje yg bkn keje kita..dia ingat ibu d'd ni xde keje agaknyer..dh arr semua pun nk cepat..dengan nk jawab panggilan "pelanggan'' lg..nk dengar kerenah yg datang lagi...uishh..kekadang tue ibu d'd kena bwk lik keje...nasib suami tersayang faham..hehe(i love u abang)...semoga hari ni lebih baik dari semalam..amin..

h@Ri Cuti..

17.9.08

hehehe..sonok tul bila tetiba keje ada cuti kat tgh-2 minggu keje..hehe..best-best..'''[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[[/.,rfdfccccc1```7bhfffffffffffffffffffffffffdaqw3(AYOO..INI LAA SUSAH X SUSAH LAA BILA IBU NAK MENAIP ANAK PUN NK MENAIP..HUHUHU)berbalik cite cuti td..hehe..sibuk gak nk bg tahu nie..sesaje laa nk g south city,seri kembangan..uishh..bila masuk ingatkan baru nk buka kedai..rupanya mmg byk kedai x terbuka..cian kan bangunan south city tue..ibu d'd rasa laa kan..klu situ ada pawagam paling x teruk pun mesti ada orang datang gak coz nk tgk wayang..budak remaja skrg kan suka tgk wayang..alih2 yg couple-2 tue..tul tak??erm..nasib ada 'gaint' kat situ so org dtg gak arr nk li brg2 dapurkan..ermm..klu x agaknyer jd bangunan 'bersejarah' laa gamaknya..tp perliknya...kat situ selalu gak ada pertunjukkan..ada game laa kekadang tue...aktif lak klu hal-hal mcm tue...erm..agaknyer sewa kat situ terlalu mahal kot..x berbaloi kot...erm..memana laa..janji bila ibu d'd li brg kat situ x mahal udah...hehehehe

fEdback d@ri aDik-AdiK iBU d'D

16.9.08


erm..sedih gak arr..adik ibu d'd call bg tahu blog ibu d'd x best..mcm mn nk best..kan baru mula ari nie..tul tak??erm..adik-2 x sokong pun..gelakkan ada laa..huhuhu..xpe..ibu d'd akan perbaharui sehingga blog ni jd best..(tgh semangat berkobar-kobar ni..)..ibu d'd akan pastikan diaorg pun sibuk nk tahu segalanya yg ibu d'd wat nnt..siap arr diaorg..hahahaha...(gelak jahat sikit laa).haa...lupa lak nk bg tahu..sibuk luah perasan lak...hehe..gambar yg ibu d'd letak ni adik ibu d'd n kakak ipar abg pertama..yg baju pink tu ema,putih comei itu..ibu d'd laa..hehe..pastu kakak ipar (kak iza) n tembab sikit tu ana(jgn mare ekk)...pic ni masa kat PD..time family day awal tahun ni..semua ada masa tu..teringat balik best sgt..masa tu ibu d'd x leh join sgt..dani baby sgt masa tu..so ibu d'd duk dlm umah jer...sedih sikit arr..huhuhu...

call Kakak Ipar...


aku baru je call kakak ipar aku..bg tahu aku dh wat blog sendiri..hehehe..jeles laa tu kak wan tu..ahakss...dh agak..dia mesti nk wat gak blog mcm ni..hehe..xde masalah nk ajar pun kak wan..ni nk cite pasal kakak ipar ibu D;d ni ha..wife pada abg no 2..boy namanya..uishh klu cite pasal boy agaknyer satu malam menaip pun x abis..hehe..(jgn mare yaa)..kak wan ni penyabar org nyer..(bodek nie..) ada anak kembar lg tue...klu ikut pengalaman idup dia mmg best..tp x mo cite ar..sedih kang..pada kak wan..i luv u..muaaahhh..lupa lak nk bg tahu..pic ni laa

gambar family abg ibu D'd..yg putih tu laa kak wan..lawa kan orgnyer...

video

kEnANgAN tERIndah..ahakss..kekununnya perasan laa ibu D'd paling cantik time tue..ahakss

F@milY iBU D'd

video

saje rakam telatah anak ni ha...x apa tah dia nk wat..betul2 bosan tuhhh...

Pertama kali...


hari ni adalah hari pertama aku memulakan blog ku ini..tak tahu laa ada ke tidak insan sudi berkongsi cerita dan pengalaman bersama ku..aku mulakan celoteh aku buat pertama kalinya..hehe rasa jangal pulak rasanaya...untuk pengetahuan kalian..aku boleh dikatakan ibu muda mengikut zaman sekarang ni laa kan, umur ku baru 26 thn...boleh dikenali dengan panggilan ibu D'd..coz aku ada dua baby yg kedua-duanya aku berikan nama Darwisy Zafran dan Dani Zafri...anak sulung ku berumur 2 thn dan yg kedua 7 bln...asal di serdang selangor..